Daarom is de juiste elektrische installatie zo belangrijk voor je bedrijf

Goed ontwerp

Hoe groot of complex de elektrische installatie van je bedrijf ook is, alles begint bij het ontwerp. Het is een belangrijke fase waarin je als klant nauw betrokken bent. Elke sector is anders en heeft specifieke behoeften. Heb je enkel computerbekabeling en verlichting nodig, airconditioning, of moeten er ook zware machines op draaien? De antwoorden op die vragen vormen de basis van je elektrische installatie. Net als de noden en wensen van je bedrijf. Daarnaast moet de installatie ook meegroeien met een bedrijf. Een goed ontwerp is dus een stevige basis.

Nauwkeurige installatie

Is het ontwerp klaar, dan kan de productie van de installatie starten. Volledig op maat dus. Verlichting, bekabeling, verdeelborden, hoogspanningscellen, gebouwsautomatisering, branddetectie, toegangscontrole, camerabewaking, inbraakdetectie: alles wat jouw bedrijf nodig heeft, wordt voorzien en met zorg geïnstalleerd.

Een juist installatieplan en elektrische schema’s zijn niet alleen verplicht, maar ook handig. Ze laten toe om de kostprijs in te schatten, de installatie te vereenvoudigen en om eventuele aanpassingen nadien makkelijker mogelijk te maken.

Risico’s beperken

Aan elke elektrische installatie zijn risico’s verbonden. Afhankelijk van je specifieke installatie bestaat de kans op oververhitting, brand of explosie en op elektrische schokken

De gevaren worden beperkt door een goed en correct ontwerp. Vaak is aan een installatie ook een onderhoudspakket gekoppeld. Dit pakket bevat volgende:

·       Thermografie van de elektrische borden

·       Performance Based Maintenance

·       Nazicht schema’s

·      Visuele controle op verbindingen en reiniging van de kast

·       Levensduurbepaling van transformatoren & middenspanningsinstallaties

 Een goed onderhoud van je elektrische installatie spoort vroegtijdig defecten op en verkleint de risico’s voor je werknemers.

Een goede en op maat gemaakte installatie is essentieel voor je bedrijf. Doe beroep op een professional die je hier in begeleidt.