De 4 voordelen van Performance Based Maintenance.

Meten is weten

Bij Van Hulle Elektrotechniek maken we de conditie van uw installatie meetbaar. Door het plaatsen van de juiste meetpunten te combineren met het opzetten van een monitoring, zorgen we er voor dat we samen steeds weten wat er in uw installatie en kasten gebeurt. Dankzij het plaatsen van specifieke meetpunten zijn we in staat uw complete elektrische installatie te monitoren door het ganse jaar heen. Op basis van effectieve cijfers krijgen we samen een duidelijk beeld van de status van uw elektrische installatie.

Voordeel 1: Proactief onderhoud

Een goed onderhouden installatie, is een blije installatie. En dus een installatie die langer meegaat. Op basis van onze monitoring kunnen we sneller op de bal spelen en dus ook preventief onderhoud tijdig en op een juiste manier inplannen. Hierdoor verkleint niet enkel de kans op een defect maar ook het risico op een productiestop. 

Voordeel 2: Langere levensduur

Dankzij correcte monitoring kunnen we een risico-analyse maken van alle onderdelen van uw installatie en kunnen we tijdig reageren indien er overbelasting is van één specifiek onderdeel. Uw installatie rendeert beter wanneer je op tijd de stukken vervangt waarvan onze monitoring en technici aangeven dat ze aan vervanging toe zijn. Met andere woorden: het beheer van de hele installatie loopt vlotter.

Voordeel 3: Groeien zonder groeipijn

Niet elk seizoen is even druk of misschien groeit uw productie sneller dan voorzien tijdens het plaatsen van je elektrische installatie. Dankzij een juiste monitoring, kunnen we perfect voorspellen wat de mogelijkheden zijn of waar eventuele knelpunten gesitueerd zijn. Hierdoor weten we tijdig wanneer je groei ook een uitbreiding of aanpassing van je elektrische installatie met zich zal meebrengen. Zo zal je elektrische installatie in topconditie zijn tijdens de expansie van je bedrijf.

Voordeel 4: Geen onverwachte kosten

Een goed onderhoud van je installatie heeft veel voordelen. 

Ten eerste ben je wettelijk in orde. 

Daarnaast worden storingen sneller opgespoord, zodat onderdelen elk op hun beurt hersteld of defecte onderdelen tijdig vervangen worden. Dat spreidt de uitgaven en de andere componenten van de installatie blijven in optimale conditie en gaan langer mee.

Uiteindelijk zorgt onze monitoring er voor dat een aanpassing of uitbreiding in kader van je groei voorspelbaar zal zijn, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

VHE biedt PERFORMANCE BASED MONITORING aan. Zo vergeet je het onderhoud niet en zorgen wij ervoor dat je installatie tiptop in orde is. En jij slaapt op je twee oren.